Smart lesning!

”Barn skaper mirakler når de leser. Derfor trenger barn bøker.
– Astrid Lindgren

Akkurat slik er det.

Nesten hver dag snakkes det om hvor viktig det er at barn leser. Men hvorfor er lesing egentlig så viktig?

Lesing er ganske enkelt en forutsetning for all utdanning. En elev som leser mye presterer også godt i andre fag, til og med matte. En 17-åring som har lest fra tidlig alder har et ordforråd på 50–70 000 ord. En 17-åring som ikke har lest fra tidlig alder har et ordforråd på 15–17 000 ord.

For å klare seg i voksenlivet, forstå og kunne vurdere kvalitet og relevans ved tekster, sies det at det trengs et ordforråd på cirka 50 000 ord.

Leseferdigheter er også en forutsetning for et mer likestilt samfunn. En får god selvtillit, bedre selvfølelse og lettere for å kunne føle seg inkludert og delaktig, og blir dermed mindre ensom. Lesing kan også gjøre en mer tolerant og empatisk mot andre mennesker, da en gjennom bøker får ta del i historier som gir nye perspektiver.
Alt dette er selvsagt veldig bra, men la oss ikke glemme noe veldig viktig: Å lese er ikke bare nødvendig, det er også veldig gøy!

Så hva er det som gjør bøkene våre så bra for barnet ditt?

  • Bøkene våre er lest og spesielt utvalgt av våre redaktører, som er utdannet og kyndige innen barne- og ungdomslitteratur.
  • Vi holder oss oppdatert om våre medlemmers interesseområder og leter gjennom bokutgivelser for å finne bøker som kan være interessante for medlemmene våre.
  • All lesing er god lesing, og derfor prøver vi å ha et så variert utvalg som mulig, både når det gjelder innhold og utførelse. Iblant får en kanskje en serieroman, iblant en faktabok. Alt for at lesingen skal bli så givende som mulig!
  • Alle leser ulikt. Ulikt fort, ulikt mye. Derfor er bøkene våre inndelt i lesenivåer, som er tilpasset ut ifra lengde, innhold og alder. (Og du, det er alltid mulig å skifte lesenivå, dersom boken føles for lett eller for vanskelig.)

Christine, forlegger og bokansvarlig i Stabenfeldt

26.08.2020

Hvorfor hestebøker får barn (og deres foreldre) til å fortsette å lese

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Varför hästböcker får barn (och deras föräldrar) att fortsätta läsa

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Ingen bindingstid
29 kr i frakt
Hopp enkelt over en pakke
Leseglede til over 100 000 barn

Checka in våra olika boxar! Första boxen 29:- inkl. frakt.

Penny & Friends gir 100%
heste- og leseglede!

GIRL:IT gir 100%
girl power og leseglede!

Kickerz gir 100%
fotball- og leseglede!