Lille Tim Cahill ble Tiny Timmy

Hva gjør man når barna ikke leser bøkene de har med seg hjem fra skolen? Man skriver bøker de vil lese! Det gjorde den tidligere Premier League-stjernen Tim Cahill, og suksessen var et faktum. Tiny Timmy-bøkene fortsetter å lokke lesere til Kickerz-pakkene.

Tim Cahill
Fotballsstjerne og barneboksforfatter Tim Cahill.

Kickerz ville vite mer om hvordan en hyllet fotballstjerne ble en hyllet barnebokforfatter. Så vi spurte Tim Cahill, forfatteren av Tiny Timmy-bøkene og tidligere stjerne i Everton og det australske landslaget.

Hvordan kom du på ideen om å skrive om Tiny Timmy?

– Barna mine kom hjem fra skolen med bøker som de ikke ville lese. Jeg bestemte meg for å skrive noe som gjorde lesingen gøy.

Hvor mye inspirasjon har du hentet fra din egen fotballkarriere?

– Jeg begynner alltid med noe som har hendt i mitt fotballiv. Det kan handle om at jeg fikk høre at jeg ikke var høy nok til å spille fotball, at jeg ble benket, skadet eller noe sånt. Når selve bokideen er på plass, så går jeg i gang med å tenke hvordan det kan bli morsomt for leseren.

Kommer det flere bøker om Tiny Timmy?

– Absolutt! Jeg elsker å skrive bøkene. Så lenge barn liker å lese dem, kommer jeg til å skrive dem. Jeg vil holde Tiny Timmy i gang så lenge som mulig.

Kan du fortelle noe som leserne ikke vet om Tiny Timmy?

– Mange av karakterene i bøkene er basert på min virkelige familie og venner. I bøkene er Kyah og Shae Timmys brødre. En av hans beste venner på skolen er Sienna. Alle disse er basert på mine egne barn.

Hva er utfordringene med å skrive om fotball?

– Jeg har drevet med fotball hele livet og synes ikke det er spesielt vanskelig å skrive om det. Den store utfordringen er å starte med en idé og så få til en hel historie som involverer alle karakterene.

Kommer du til å skrive flere bøker i framtiden? Finnes det noen spesielle karakterer eller emner som du gjerne skulle ha skrevet  om?

– Jeg vil virkelig fortsette å skrive bøker. Når det gjelder Tiny Timmy så har jeg en liste på telefonen med ideer som kan fungere for en ny bok. Så det kan bli mange flere Tiny Timmy-bøker.

Hvordan kan man få barn til å lese mer?

– Lesing må være gøy! Det betyr at jeg må finne bøker som barna er interessert i. Da gleder de seg til å lese, i stedet for å se på det som tvang.

Det sies ofte at fotballspillere ikke leser så mye. Hva tenker du om det?

– Jeg tror det kommer veldig mye an på personen. Jeg har hatt lagkamerater som har lest hele tiden og andre som foretrekker å se på Netflix eller høre på musikk. Som fotballspiller reiser du veldig mye, så det er god tid til å lese hvis du er interessert i det.

Har du lest Zlatans bok? Hva synes du om den?

– Det jeg likte best med Zlatans bok er at den virkelig viser hvor mange hindringer han måtte kjempe seg gjennom for å komme dit han er i dag.  Jeg har stor respekt for alle som har jobbet så hardt som ham for å komme seg til topps i idrettsverdenen.

Fakta
Navn:  Tim Cahill
Født: 6. desember 1979
Landslagskarriere:  Debuterte på Samoas U-17-landslag. Byttet senere til Australias landslag og debuterte for dem i 2004. Han scoret Australias første og andre mål i et VM-sluttspill i 2006, i 2-1 seieren mot Japan. Han har spilt 108 landskamper for Australia og scoret 50 mål.
Klubblag (junior og senior): 
Sydney Olympic  1995-1997
Sydney United 1997
Millwall FC 1997-2004
Everton 2004-2012
New York Red Bulls 2012-2015
Shanghai Shenhua 2015-2016
Hangzhou Greentown 2016-2017
Melbourne City 2017-2018
Millwall 2017-2018
Jamshedpur

 

2018-2019

26.08.2020

Hvorfor hestebøker får barn (og deres foreldre) til å fortsette å lese

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Varför hästböcker får barn (och deras föräldrar) att fortsätta läsa

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Ingen bindingstid
59 kr i frakt
Hopp enkelt over en pakke
Leseglede til over 100 000 barn

Checka in våra olika boxar! Första boxen 59:- inkl. frakt.

Penny & Friends gir 100%
heste- og leseglede!

GIRL:IT gir 100%
girl power og leseglede!

Kickerz gir 100%
fotball- og leseglede!