Kjendislivets mørke side

Linda Skugge blir inspirert av ting hun hører og ser i hverdagen, men også av kjendislivets mørkere sider. Det er noen av temaene i boken Alexia og regnbuefamilien.

Hva inspirerer deg?

– Det er alltid lurt å skrive om ting en kan. Alexia og regnbuefamilien utspiller seg på et teater. Jeg lærte meg hvordan ting fungerer på et teater da jeg var produsent ved Teater Brunnsgatan 4. Da var jeg der nesten hver dag, forteller Linda Skugge.

– Men det kan også være ord jeg har snappet opp – som geriljateater. Det er et slags politisk teater som spilles ute på gata. I 2014 var det en skuespiller som ville gjøre det i forbindelse med valget, og da bet jeg meg merke i ordet.

I boken følger vi Alexia, som er en kjent youtuber. Men alt er ikke perfekt selv om hun er kjent.

Linda Skugge brenner for å fortelle om kjendislivets bakside, så det kom naturligvis med i Alexia og regnbuefamilien. Det kommer hun for øvrig fortsatt til å skrive om framover.

– Det er veldig slitsomt å være kjent. Alle tror at de vet hvordan det er. Alle har forutinntatte meninger om hvordan en er. Folk er ofte nysgjerrige på en ubehagelig måte. Det er som om de blir provosert bare fordi de har sett en på TV.

Linda mener at en vanlig misoppfatning er at alle kjente personer er rike.

– Det får jeg ofte høre, og det fikk barna mine også høre – at moren deres måtte være kjemperik siden hun hadde vært med i TV4. Men slik er det virkelig ikke. Ofte er det helt motsatt, at de mest kjente får minst betalt. Allikevel forventes det at de skal stille opp, for å synes. Det mest ydmykende som finnes er å være veldig kjent og samtidig veldig fattig!

Det er viktig å forklare for unge at det ikke er noe mål i seg selv å bli kjent, forteller Linda Skugge.

– Jeg møter ofte unge når jeg foreleser på skoler. Der sier alle at de vil bli kjendiser. Hvorfor vil de det? Hvorfor er det ingen som sier det som det er? At det ofte er veldig dårlig betalt innen kultursektoren. Det er bedre å ha et annet yrke som en får skikkelig betalt for. Der kan en finne stoff en kan bruke som skuespiller eller forfatter!

26.08.2020

Hvorfor hestebøker får barn (og deres foreldre) til å fortsette å lese

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Varför hästböcker får barn (och deras föräldrar) att fortsätta läsa

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Ingen bindingstid
29 kr i frakt
Hopp enkelt over en pakke
Leseglede til over 100 000 barn

Checka in våra olika boxar! Första boxen 29:- inkl. frakt.

Penny & Friends gir 100%
heste- og leseglede!

GIRL:IT gir 100%
girl power og leseglede!

Kickerz gir 100%
fotball- og leseglede!