Fem aktive familieaktiviteter!

Det er en kjent sak at de aller fleste av oss har godt av å trene. Vi får mer energi av å trene regelmessig, og vi klarer å holde konsentrasjonen oppe lenger. Forskning viser også at barn og unge som trener og beveger seg presterer bedre på skolen, spesielt i matematikk, språk og lesing.

Så hvordan kan du få barna til å bevege seg mer? Her er fem tips til hva dere kan finne på sammen, hele familien:

Dra ut på tur
Lag en god matpakke og dra ut i skogen, til fots eller på ski, eller sykle en tur sammen. Her får dere både kvalitetstid, frisk luft og trening!

Gå ut i vannet
Dra på et badeland hvis det finnes der dere bor, eller i svømmehallen. Jo morsommere en har det, desto mindre tenker en på at en faktisk trener! Her kan barna leke i mange timer, og de kommer garantert til å sovne godt om kvelden.

Prøv Geocaching
Last ned appen og delta i verdens største skattejakt. Dette er kjempegøy for hele familien, og dere får dra ut på et skikkelig spennende eventyr!

Prøv en trampolinepark
Hvis dere er så heldige å ha en trampolinepark i nærheten, kan dere oppleve et innendørs eventyr med hoppemuligheter i forskjellige vanskelighetsgrader. Det er gøy for både voksne og barn – dere kan trene triks og gjøre hopp som dere bare har kunnet drømme om!

Gå på skøyter
Ta en hel dag på isen sammen, det er en skikkelig klassiker. Ikke glem å ta med en termos med kakao!

26.08.2020