5 lesetips!

Ønsker du at barnet ditt skal lese mer? Ikke bekymre deg, vi har fem tips til hvordan dere kan forvandle hjemmet deres til et lesende hjem!

1. Les selv og inspirer!
Forskning viser at det største forbildet barn har når det gjelder lesing, er voksne. Spesielt sine foreldre. Vis at du også leser og fortell hvilken bok du leser akkurat nå, for å vekke leseinteressen hos barnet ditt!

2. Ha mange bøker hjemme!
Det stemmer faktisk! Å vokse opp i et hjem med mange bøker øker leseforståelsen, ifølge en internasjonal studie. Effekten gjelder riktignok på lang sikt, men det er lurt å begynne å samle allerede nå.

3. Les sammen!
Å lese sammen er en fin måte å vekke leselyst. Det er en god anledning for deg og barnet ditt til å tilbringe tid sammen, og det er en fin måte for barnet å ta til seg fortellingen, ved å se, lytte og kunne stille spørsmål underveis. Gjennom høytlesning får en både se hvordan et ord staves og høre hvordan det uttales. Perfekt kombinasjon!

4. Gå på biblioteket!
Biblioteket er fantastisk. Det er et sted vi kan gå til og få se, kjenne på og bla i bøker. Et sted der det finnes mennesker som jobber med å hjelpe oss med å lete og finne bøker vi kan være interessert i. Og så får vi ta med oss bøkene hjem!

5. Snakk om lesing!
All forskning viser det samme: Barn som får snakke om det de har lest får bedre leseforståelse. Og det er enkelt å begynne! Du kan for eksempel begynne med å si: ”Fortell hva boken handler om!”

26.08.2020